top of page

Onze werkwijze 

Bij stichting de Wei kijken we naar welke problemen je hebt en wat de oorzaak daar van is. Door middel van begeleiding gaan we samen op zoek naar oplossingen en welke begeleiding jou en jullie als ouders/verzorgers daarbij het beste kan helpen.

We vinden dat goede zorg snel en toegankelijk beschikbaar moet zijn voor iedereen die het nodig heeft. We hebben momenteel geen wachtlijst en we halen je op en brengen je weer thuis aan het eind van de dag.

Naast het leveren van goede zorg vinden wij het belangrijk dat iedereen die onderdeel is van de boerderij het naar z'n zin heeft. De boerderij is een plek om te werken aan problemen maar het is vooral een plek waar je tot rust kan komen of juist je energie kwijt kan, te socialiseren met anderen en te ontdekken waar jou passies liggen.

Ons stappenplan / Het zorgtraject

1. Kennis maken

Het is belangrijk voor je ontwikkeling of herstel dat je zorg ontvangt op een plek en met mensen waar jij je fijn bij voelt. We nodigen dan ook altijd iedereen uit voor een kennismaking en een rondleiding op de boerderij. 

2.  Proefweek

Wanneer je een goed gevoel hebt bij de boerderij mag je een proefweek meelopen om te kijken of het een goede match is. Het is fijn om eerst te ervaren hoe het is bij ons op de boerderij zonder het gevoel te hebben ergens aan vast te zitten.

3. Intake

Bij je intake zal je met een begeleider praten over welke problemen je ervaart. We zullen hierbij kijken naar welke vorm van begeleiding het best past bij jou en welke activiteiten je het best zullen helpen met je ontwikkeling.

4. Doelen opstellen en een plan maken

Samen met een begeleider worden vervolgens doelen opgesteld. Deze doelen worden opgenomen in het hulpverlenersplan. Hierin staat:

  • een beschrijving van de problemen die je ervaart

  • het doel dat je met de begeleiding wilt bereiken

  • hoe naasten in het begeleidingstraject worden betrokken

  • de keuze voor een passende begeleiding die bij jouw wensen aansluit

5. Aan de slag

Nu er een plan is opgesteld kunnen we aan de slag. Doormiddel van activiteiten met andere deelnemers en gesprekken met de begeleiding, werken we aan je doelstellingen op een leuke en ontspannende manier. 

6. Evaluatie

Tussentijds overleggen we met je of we nog steeds op de goede weg zitten. Soms leidt een evaluatie tot nieuwe inzichten. Het kan zijn dat het begeleidingsplan aangepast wordt en dat we nieuwe afspraken met elkaar maken.

Herstel

Ieder mens is anders. Daarom krijg je bij Stichting de Wei zorg op maat. Onze medewerkers gaan uit van de kracht, mogelijkheden en wensen van de deelnemers.

In een ongedwongen en laagdrempelige omgeving helpen we je de controle terug te krijgen.

bottom of page